Flommen er over – mange ble rammet

Vannet har trukket seg tilbake etter flommen på Sri Lanka. Men 3000 hus er ødelagt, 213 personer er døde og fortsatt er over 70 personer savnet.

Flommen i slutten av mai, den verste på Sri Lanka siden 2003, har ført til mange jordras og ødeleggelser. Mens noen nå flytter hjem igjen, bor tusenvis av barn og familiene deres fortsatt i kriseleire hvor de får mat, medisinsk hjelp og beskyttelse. 189.000 barn er påvirket av flommen, hvorav mange har mistet hjemmene sine, og det er derfor også stort behov for hjelp til å bearbeide tanker og følelser.

Viktig å fortsette skolegangen

For mange barn er det svært viktig at de så raskt som mulig får vende tilbake til en normal hverdag, og skolegang er en nødvendig del av en slik normalisering. FORUT bevilget raskt 100.000 kroner etter oppfordring fra partnerorganisasjonene på øya.

FISD, en av FORUTs partnerorganisasjoner, har satset spesielt på å hjelpe barn som mistet skolebøker, ransler og liknende under flommen. Med penger fra FORUT har FISD blant annet delt ut slikt undervisningsmateriell.

FORUTs partner FRIENDS har hjulpet til med å få satt i stand barnehager og førskoler som ble ødelagt av vannet (bildet). De har erstattet blant annet tavler, vannfilter, leker og undervisningsmateriell på 15 førskoler i Kalutara-distriktet.

HLAD, en tredje FORUT-partner, har gitt liknende hjelp i sine prosjektområder.

– Vi vil takke våre partnere på Sri Lanka for god og viktig innsats under og etter flommen. Det er flott at organisasjonene stiller opp når folk i deres områder blir rammet av naturkatastrofer. De ga viktige bidrag for relativt små midler, noe som også ble anerkjent av myndighetene på Sri Lanka, sier generalsekretær i FORUT, Morten Lønstad.

Du kan bidra

Du støtter FORUTs arbeid for flomofrene ved å sende SMS med kodeord FORUT200 til 2090. Da blir det trukket 200 kroner fra din neste mobilregning. Du kan også bli FORUT-fadder og gjennom det gi 200 kr hver måned til flere av FORUTs prosjekter, blant annet på Sri Lanka.

Siste nyheter