FORUT søker nye bedrifter for samarbeid

FORUT søker i 2023 etter flere små og større bedrifter for samarbeid rundt FNs bærekraftsmål og konkrete prosjekter i samarbeidslandene, og tirsdag 25.april var flere fra næringslivet samlet til et lunsjmøte om et slikt samarbeid.

Er dette noe for DIN bedrift? Ta kontakt, så kan vi snakke om konkrete løsninger for din virksomhet.

Urbane Totningers reise med FORUT

Paul Håvard Østby fra Urbane Totninger delte sine erfaringer fra samarbeidet med FORUT til de som møtte fram til lunsjmøtet.

Han la vekt på at samarbeidet allerede fra starten i 2007 handlet om et ønske om å ta et samfunnsansvar, og vise fram Urbane Totninger som en partner for godt utviklingssamarbeid.

-Jeg og flere i revygjengen har fått enestående erfaringer og nye venner i FORUTs samarbeidsland som en følge av dette flerårige samarbeidet, som skaper god oppmerksomhet rundt en innsats for mennesker som lever vanskelige liv i ekstrem fattigdom.

-Vi ser at innsatsen vår virker, og at vi skaper konkrete resultater i flere land. Det er en god følelse, og det viser at vi kan bidra direkte inn i FNs bærekraftsmål.

Den gode strategien

Thomas Nyland leder Seriøst Firma AS, som har Urbane Totninger og en rekke andre artister og kulturarbeidere i stallen.

Han vektlegger verdien av at en gjeng showmennesker og underholdere kan skape viktig utvikling i flere land i Asia og Afrika gjennom FORUT, og på den måten vise at engasjementet i staben handler om langt mer enn «bare tull og tøys».

-Vi ønsker å formidle en inkluderende humor og et ekte og inkluderende engasjement fra våre scener, og samarbeidet med FORUT forsterker nettopp dette, sier Thomas Nyland. Dermed blir dette også til en strategi som handler om å vise fram hverandre, og bygge hverandres omdømme.

-Vi vil være ålreite Totninger, og samarbeidet med FORUT underbygger ganske enkelt dette ønsket!

FORUT er bra for din bedrift

Sarah Engan Johansen er kreativ utvikler og tekstforfatter i Frostrøyk AS i Gjøvik, og bidrar med kampanjer og synlighet til blant andre Urbane Totninger og FORUT.

-Dette er godt omdømmearbeid for bedriftene, samtidig som det også krysser av for bidrag til mange av bærekraftsmålene. Nye generasjoner av kompetente og engasjerte ansatte vil i stadig større grad også satse på arbeidsplasser med tid for slike humanitære samarbeid som flere bedrifter allerede har med FORUT, sier Engan Johansen.

-Derfor er dette mer en merkevarebygging og viktige bidrag i samarbeidslandene, det er også god kulturutvikling på arbeidsplassene og blant bedriftenes ansatte.

Ta kontakt – vi kan få til noe bra sammen!

Ingvar Midthun i FORUT er ansvarlig for kontakten med samarbeidspartnere og FORUT Bedriftsfaddere i Norge, og han forteller at målet er at små lokale virksomheter og litt større bedrifter i Innlandet og ellers i landet skal se verdien av et samarbeid med FORUT.

-Dette lunsjmøtet var en av mange møteplasser, og vi møter gjerne bedrifter i fysiske møter og på Teams for orienteringer om hva slags samarbeid og reiser vi kan få til gjennom partnerskap i Norge og partnerskap i våre samarbeidsland.

Vil du vite mer? http://www.forut.no/bedrift

Fra innsats på Sri Lanka: https://forut.no/drommen-om-fred-og-nok-mat/

Om Torghatten AS og samarbeidet med FORUT: https://forut.no/torghatten-hjelper-jenter-i-krise-i-nepal/

Siste nyheter