Ny barnemusikk om Sri Lanka fra Gaute Ormåsen

Gaute Ormåsen fortsetter å lage fengende barnemusikk til FORUT Barneaksjonen. Nå er han aktuell med «Sivatas og elefantparaden» der barn i Norge blir med fem år gamle Sivatas på en rundreise på Sri Lanka.

– Jeg er glad for å samarbeide med FORUT som gjør mye viktig arbeid for sårbare barn på blant annet Sri Lanka. Det har vært spennende å lage musikk for en ny målgruppe også, sier Ormåsen, som ikke hadde laget musikk for barn før han startet samarbeidet med bistandsorganisasjonen.

Årets CD inneholder fem sanger om Sri Lanka, inkludert instrumentalspor.
Inspirert av Sri Lanka

Det er tredje år på rad at Gaute leverer musikken til FORUT Barneaksjonen. Den sendes ut til om lag 1300 barnehager og nærmere 100 barneskoler over hele Norge. Både sangene og resten av det pedagogiske innholdet spiller på at selv om mye er annerledes, så er mye likt for alle barn. Alle trenger omsorg, trygghet og gode venner.

Etter nesten 30 år med borgerkrig utvikles Sri Lanka gradvis i riktig retning. Det er fortsatt store sosiale forskjeller og fattigdom, særlig nord på øya der store deler av krigen ble utkjempet.

I fjorårets aksjon, «Sivatas og månefesten», ble barna kjent med Sivatas og familien hans i landsbyen Mullivaikal. I år blir familien med FORUT på en rundreise på Sri Lanka som ender opp i hovedstaden Colombo med den tradisjonsrike elefantparaden. Gaute Ormåsen har skrevet energiske låter som «Elefantparaden» og «Monkis biltur», og nydelige ballader som «Verdens beste storebror» og «Monkis nattasang». I tillegg er «God Morgen Sri Lanka» med på plata, som også var en del av fjorårets aksjon.

Populære låter blant barna

– Barna har elsket den fine musikken til Gaute i FORUT Barneaksjonen. Den er lett å synge med til og gjør det morsommere å bli kjent med Sivatas fra Sri Lanka og temaene vi tar opp. Vi er trygge på at også den nye musikken vil slå an og er veldig glad og takknemlig for å ha med Gaute på laget, sier Øyvind Strand Endal, kommunikasjonssjef i FORUT.

FORUT Barneaksjonen er et pedagogisk opplegg for barnehager, barneskoler og SFO. Aksjonen er Norges største av sitt slag og inneholder filmer, musikk, plakater, fortellinger og aktiviteter der barna lærer om og gjør noe for barn i andre land. Les mer om årets aksjon om Sivatas fra Sri Lanka.

Alle sangene til aksjonen er skrevet og produsert av Gaute Ormåsen. Musikken kan høres på Spotify og iTunes eller kjøpes som CD i FORUT Nettbutikk. Her kan du se musikkvideoen til «Elefantparaden».

 

Siste nyheter