Glommasvingen skole er ny FORUT-skole i år!

I april 2023 var det full trøkk i om lag 800 elever og 120 ansatte på Glommasvingen skole på Skarnes i Sør-Odal. Skolen ble åpnet høsten 2019, og nå er tida kommet for en stor felles innsats for barn og unge i andre land.

Dermed kom FORUT Skoleløpet på plass for første gang, med et mylder av løpeglade elever i runde etter runde rundt det store skolebygget. Blant de som løp var Lykke og Hanna Sofie, som du ser på bildet øverst i saken.

Engasjement for andre

Ingrid Ulheim er rektor på kommunens nye storskole, og klar til innsats sammen med alle sine ansatte og elever. -Vi må selvsagt vise at vi er samfunnsengasjerte, og vise fram at vi alle kan ta ansvar for verden omkring oss, sier Ingrid.

Caroline Søgnen er miljøterapeut på skolen, og stiller sammen med rektor på startstreken på en aksjonsdag i sol og vårvær. Hun forteller at en slik fellesdag på skolen er bra på mange ulike måter. -Det er viktig at våre elever både kan lære noe og gjøre noe for jevnaldrende som trenger at vi bryr oss, og denne felles aksjonsdagen er veldig godt mottatt av store og små på skolen!

På bildet ser vi rektor i rød vest og Camilla rett før start:

Slitsomt og gøy!

Lykke og Hanna Sofie er to elleveåringer som går i 5.klasse, og de avslutter FORUT Skoleløpet med tomme drikkeflasker og svette i håret. -Jeg løp 23 runder rundt skolen, og Hanna Sofia har har løpt 20 runder, forteller Lykke. Begge er enige om at FORUT Skoleløpet er veldig artig, litt slitsomt og fint, fordi hele skolen gjør en aktivitet sammen.

Lykke: mange sponsorer

-Jeg har med pappa, farfar, bestemor, onkel og tante som sponsorer, forteller Lykke. -Alle sammen sponser meg med noen kroner per runde, og med 23 løpte runder så blir det veldig bra!

Hanna Sofie: vi hjelper andre barn

-Vi har lært om FORUT og arbeidet for at flere barn skal få psykisk helsehjelp i Nepal og andre land, sier Hanna Sofie. -Det er viktig at barn får hjelp, og det er fint å tenke på at vi på Glommasvingen skole nå kan bidra til at flere barn får hjelp.

Emil: Dette er artig!

Emil Tervo er lærer i femteklasse, og liker godt det han ser rundt seg som rundeteller for sin klasse. -Det ser ut som alle koser seg med denne aktiviteten, og det er fint at alle kan ta dette i sitt eget tempo. En slik aksjonsdag er noe helt nytt for oss alle på skolen, og jeg synes det er et supert tiltak, sier Emil før han avbrytes av iherdige løpere som vi ha notert sine rundepasseringer.

Les mer om FORUT og Skoleløpet her:

www.forut.no: Glommasvingen skole er ny FORUT-skole i år!

Siste nyheter