FORUT hjelper 100 familier rammet av jordskredet

Jordskredkatastrofen som rammet Sierra Leones hovedstad Freetown mandag, øker i omfang. Over 300 er bekreftet døde, men mer enn 600 er ennå ikke gjort rede for etter at store jordmasser begravde mange hus. FORUT bidrar med støtte til 100 familier som er rammet.

Selv om det offisielle antallet døde fortsatt er på 300, hvorav 100 er barn, mener mange redningsarbeidere at det reelle tallet er langt høyere. Tusenvis av mennesker er blitt hjemløse og mange leter fortvilet etter familiemedlemmer på likhuset og i gatene.

Freetown, Sierra Leone
Gir hygieneartikler og klær

FORUT bidrar gjennom den lokale partnerorganisasjonen Foundation for Rural and Urban Development, FoRUT. Det er stort behov for mat, klær og hygiene- og husholdningsartikler, og FoRUT har tatt ansvar for 100 av husholdningene som trenger oppfølging. I neste fase får barna skoleuniformer, bøker og sekker for å kunne fortsette skolegangen. Det støttes med 90.000 kroner fra FORUT i Norge.

– Vi finansierer vår partner direkte, og det er de som står for både pakking og utdeling til familier som er rammet av skredet. Ofrene for katastrofen har gått sammen for å holde oversikt over hvem som trenger hjelp. Alt vårt arbeid skjer i samarbeid med disse, og med de andre hjelpeorganisasjonene som også yter nødhjelp, sier utenlandssjef i FORUT, Ståle Stavrum.

Begravet i gjørme mens de sov

Det er regntid i Sierra Leone, og lederen i FoRUT, Boi-Jeneh Jalloh, forteller at et særdeles kraftig regnvær startet i ett-to-tiden natt til mandag. Allerede fire-fem timer senere var katastrofen et faktum. I området Regent sørøst i hovedstaden Freetown raste en åsside ut, og store mengder med gjørme feide ned og begravde mange hus. Mange lå fortsatt og sov da skredet skjedde.

LES OGSÅ: Jordskredkatastrofe i Sierra Leone

Onsdag begynte en syv dager lang sørgeperiode i det katastroferammede landet. Torsdag ble så mange som 200 mennesker begravd i en og samme seremoni.

Sierra Leone er et av verdens aller fattigste land og ble for bare to år siden rammet av en Ebola-epidemi som tok livet av 4000 mennesker.

Nødhjelp i Nepal.
Nødhjelp også i Nepal etter monsun

I Nepal har også kraftig regn skapt store ødeleggelser og ført til over at over 110 har druknet eller blitt drept av bygninger som har kollapset. Hundrevis av landsbyer i landet er rammet av flom.

FORUTs partnerorganisasjon i Nepal, CWIN, hjelper flomofre i de deler av landet hvor CWIN har et etablert apparat. Støtten fra FORUT er spesielt rettet mot barn.

Det nordlige India og store deler av Bangladesh er også rammet av flom og ødeleggelser som følge av monsunen.

Siste nyheter