360-video

Opplev Sierra Leone på en helt ny måte, enten på en mobil, datamaskin eller med VR-briller! Med 360-graders video kan man se seg rundt til alle kanter mens videoen spilles av. Dette er en fin måte å observere på, og det føles nesten som at man er i Afrika selv.

Vi anbefaler at ansatte/foresatte tester det før der dere prøver det ut sammen med barna. Det hender noen smarttelefoner ikke fungerer optimalt for å se 360-videoer, eller det er tillegg som må lastes ned. Husk at i youtube-appen så fortsetter det med en ny video så snart den du ser er ferdig. Vi anbefaler å følge med når videoen er slutt og hjelpe barnet med å velge neste video eller starte filmen på nytt.

Fremgangsmåte 1: Smarttelefon eller nettbrett

Den enkleste måten å prøve dette på, er ved å spille av filmene på en smarttelefon. Når du beveger på smarttelefonen kan du se deg rundt. Ved denne metoden kan et begrenset antall barn se samtidig.

Sørg for å spille av videoen i YouTube-appen. For å finne den kan du søke på Nanah 360.

Fremgangsmåte 2: VR-briller

Opplevelsen blir enda bedre ved å bruke Virtual Reality-briller og hodetelefoner. VR-briller i papp som man kan sette mobiltelefonen inni kan man kjøpe for en liten sum. De koster et sted mellom 20 og 200 kroner på f.eks Kjell og Company (i bruk på bildet over) eller Clas Ohlson. Navnet på denne løsningen er Google Cardboard. Her får kun ett og ett barn sett film om gangen og vi anbefaler å ha dette som en tilleggsaktivitet parallelt med en annen aktivitet der dere kan hente ut en og en.

Du må stille inn hvilken type VR-briller du bruker for at det skal se riktig ut. Da må du laste ned Google Cardboard-appen. Mange VR-briller har en QR-kode du kan scanne med Cardboard-appen slik at dette skjer automatisk.

Sørg for å spille av videoen i YouTube-appen. For å finne den kan du søke på Nanah 360.

Når du har åpnet videoen du vil spille i YouTube-appen, må du trykke på et lite hvitt brilleikon nede i venstre hjørne av videovinduet. Da blir bildet delt i to og du kan legge telefonen inni VR-brillene. Vi anbefaler å bruke hodetelefoner for den mest realistiske opplevelsen. Hvis nettforbindelsen tillater det, er det også klart best å se filmene i 4K-kvalitet (2160s).

Fremgangsmåte 3: Datamaskin

Det er også mulig å se filmene i en vanlig nettleser på en datamaskin. Da bruker man musepekeren til å se seg rundt. Bruk lenkene under for å se filmen og kom i gang.

Her er videoen

Her kan du se filmen med Nanah fra Sierra Leone med klipp fra ulike steder. Du kan også se en film med Sivatas fra Sri Lanka.