Hamphless og de ville sjiraffene

Bli med til Hamphless (6) og Malawi, landet som kalles «Afrikas varme hjerte». Lær om trygge barn, det livsviktige vannet og ville afrikanske dyr. Opplev åpningen av en ny barnehage finansiert av norske barnehager. Spellemannsvinnerne Silje og Maria har laget ny, fantastisk musikk til årets aksjon!

Barneaksjonen er et pedagogisk opplegg om livet til barn i Afrika og Asia for barnehager som bidrar til å dekke viktige mål i Rammeplan for barnehager. Opplegget avsluttes med en innsamlingsaksjon til FORUTs arbeid for trygge barn. 

«Hamphless og de ville sjiraffene» er tilgjengelig fra midten av august 2024 og kan gjennomføres når som helst i løpet av året. Påmelding kan skje i skjemaet under eller ved å kontakte FORUT via e-post til barn@forut.no eller tlf 61 18 74 25.

Vann, trygge barn og ville dyr

Vann er grunnlaget for alt liv. I landsbyen henter de vann i brønnen til både drikkevann, matlaging og vask. Vannet er også viktig for dyr og natur. Som i mange av verdens land, er de ville dyrene ofte taperne i møte med menneskelig aktivitet. Malawi har flere nasjonalparker med godt vernearbeid. Vi blir med Hamphless og Suala på safari for å se de ekte, ville sjiraffene. 

Gjennom Barneaksjonen bidrar norske barnehager til at landsbyen til Hamphless får en ny barnehage. Den er godt tilrettelagt for pedagogisk lek og læring og gir en trygg og god ramme for barna som går der. 

FORUT ønsker å skape nysgjerrighet og engasjement, bygge toleranse, omsorg og empati, og sette søkelys på at barn har ressurser, evner og ambisjoner. Materiell og innhold er godt forankret i Rammeplan for barnehager. 

Gjennom filmer, musikk, fortellinger, plakater og aktiviteter lærer vi om en spennende og annerledes kultur. Her blir det varme farger, ville dyr, afrikanske rytmer, lek og fremmede smaker! Vi får kunnskap om hverdagsliv og levesett som er ganske så ulikt det norske, men kanskje er vi ikke så forskjellige likevel? 

Ny barnemusikk fra Silje og Maria

Duoen Silje Sirnes Winje og Maria Solheim er kjent for sine lekne og morsomme barnesanger. I 2020 vant de spellemannsprisen for beste norske barnealbum. I fjor utga de sine første sanger om Hamphless og livet i Malawi for FORUT Barneaksjonen. Nå har de laget ny, fantastisk musikk som setter tone til «Hamphless og de ville sjiraffene». 

Materiellpakke for læring og aktivitet

Den innholdsrike materiellpakken er tilpasset rammeplanen og formidler en realistisk historie som gir læring og kunnskap om en annen kultur, likheter og ulikheter. 

Dette får alle som deltar:  

  • Sjiraffen Suala, kosedyret til Hamphless.
  • Filmer om Hamphless og livet i Malawi.
  • Engasjerende og fengende barnemusikk fra Silje og Maria.
  • Store bildeplakater som inspirer til samtale i barnehagen.
  • Fortellerark til høytlesning.
  • Pekehefte om Monki for de yngste barna.
  • Veiledningshefte for de ansatte med bilder, bakgrunnsstoff, aktiviteter, tips til gjennomføring og idéer til innsamlingsaktiviteter. Nyhet: Egen side med tips til gjennomføring på småbarnsavdeling.
  • Informasjonsbrosjyre til foresatte om FORUT og Barneaksjonen.
  • Mye tilleggsmateriell på forut.no/barn med forslag til aktiviteter og innsamling. Blant annet fargeleggingsark, musikkvideo med dans, matoppskrifter, natursti med quiz, opplegg for barneløp, «flybilletter», papirfigurer og masker til dramatisering av fortellingene.

Innsamling

Solidaritet er best når den fører til handling. Materiellet i Barneaksjonen er gratis, men alle deltagere er forpliktet til å gjennomføre en innsamling til inntekt for FORUTs bistandsarbeid. Denne gangen samler vi inn penger til, og får se åpningen av, den nye barnehagen i landsbyen til Hamphless. Veiledningsheftet og nettsidene gir mange kreative idéer til forberedelser og gjennomføring av innsamlingen.

Vi tror barn har et iboende ønske om å hjelpe andre, og en viktig del av FORUT Barneaksjonen er at barn i Norge gjør en innsats for å hjelpe barn i andre land.

Barneaksjonens produktpakke

Dersom dere ønsker produkter fra FORUT i gjennomføringen av innsamlingsaksjonen, tilbyr vi en ferdig produktpakke med 15 unike produkter som enten loddes ut eller selges. Om dere planlegger å selge varene, anbefaler vi å stille ut de tilsendte produktene og ta opp felles bestilling til FORUT. Ta kontakt for tilrettelegging hvis dere har spesielle ønsker.

Dette er FORUT

FORUT gjør verden tryggere for barn. Vi er en norsk bistandsorganisasjon som arbeider mot fattigdom og urettferdighet. Vi driver utviklingssamarbeid i Asia og Afrika og opplysningsarbeid for skoler og barnehager i Norge. FORUT er medlem av Innsamlingskontrollen og Etisk Handel Norge.

FORUT Barneaksjonen har vært et viktig pedagogisk verktøy for norske barnehager i 35 år.

Påmelding

Vi i FORUT håper dere vil være med på å lære om livet i Malawi og gjøre verden tryggere for barn!

Fyll ut skjemaet under for å melde på din barnehage, barneskole eller SFO/AKS. Det er også mulig å melde seg på ved å sende e-post til barn@forut.no eller ved å ringe tlf 61 18 74 25

Kontaktperson

Navn(Påkrevd)

Om dere

Hvor skal materiellet sendes? (postadresse)(Påkrevd)
Velg pakke(Påkrevd)
Vil dere være med i vår trekning?