Historien om Indrani

Velkommen til FORUT Barneaksjonen Historien om Indrani, der vi blir kjent med fem år gamle Indrani fra India.  

Indrani bor i Bangalore i India sammen med mor, far og to storebrødre. Reis med oss til India og lær om hvordan det var å vokse opp i slummen i en av Indias storbyer. Vi får også se hvordan 15 år gamle Indrani har det i dag. Artisten Maj Britt Andersen besøkte fem år gamle Indrani og inspirasjonen førte til CD-en Indranis sang. Nå er låtene klare for å engasjere en ny generasjon barn til sang og dans.

Hvert år tilbyr FORUT et pedagogisk opplegg for barnehager, barneskoler og SFO/AKS om livet til barn i FORUTs samarbeidsland i Afrika og Asia. Oppleggene er lærerike, gir innlevelse og skaper stort engasjement hos norske barn. 

LAST NED ÅRETS INVITASJONSBROSJYRE 

Barneaksjonen kan gjennomføres når som helst i løpet av året. Pålogging kan skje via knappen under hvis du har mottatt brukernavn og passord, eller ved å kontakte FORUT via e-post til barn@forut.no eller tlf 61 18 74 25.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er paameldingsknapp.png
Indrani foran hjemmet sitt i 2011.

Historien om  Indrani  

Dette året var planen at FORUT Barneaksjonen skulle reise til India og lage et nytt opplegg om et barn i Bangalore. Covid-19-pandemien satte dessverre en stopper for det. Vi inviterer dere likevel med til India, og det gjør vi gjennom å relansere og fornye et tidligere opplegg. For ti år siden var den  da  fem år gamle jenta  Indrani  hovedperson i Barneaksjonen. FORUT har fulgt henne tett siden den gang, og i årets opplegg  får vi et gjensyn med henne,  først og fremst  som femåring, men også  som femtenåring. Dette er den spennende historien om  Indrani.  Midler fra  FORUT Barneaksjonen går  blant annet til drift av  fem barnehager i slummen i Bangalore de neste tre årene.  

Indrani  og familien i 2011

Indrani  er fem år gammel og  går  i en FORUT-støttet barnehage. Hun  er ei oppvakt og sjarmerende jente som bor  sammen med familien sin i et slumområde i storbyen Bangalore.  Bestevennene til Indrani heter  Pavitra  og Geetha. De bor i samme område og går i samme barnehage, og de drømmer om å danne ei dansegruppe sammen.  

Gjennom Barneaksjonen  får vi innblikk i en spennende og annerledes kultur. Vi får  kunnskap om hverdagsliv og levesett  som er  ganske  så  ulikt  det norske, men kanskje er vi ikke så  forskjellige likevel?  

Dette er formålene  med  FORUT Barneaksjonen 

 1. Gjøre barn i Norge kjent med andre kulturer og dagliglivet til barn i andre land.  Vi ønsker å skape nysgjerrighet og engasjement, bygge toleranse, omsorg og empati, og  fokusere  på at barn har ressurser, evner og ambisjoner. Levekårene kan være utfordrende og vi  formidler både likheter og ulikheter, men også et felles behov for vennskap, lek, familieliv og trygghet.  
 1. Gi barn i Norge verdifull læring og gode opplevelser  gjennom praktisk solidaritetshandling. Vi tror barn har et iboende ønske om å hjelpe andre, og en viktig del av FORUT Barneaksjonen er at barn i Norge gjør en innsats for å skaffe midler til prosjekter for barn i andre land.  

Fleksibel materiellpakke for positiv læring  

Den innholdsrike materiellpakken formidler en realistisk historie som gir læring og kunnskap om en annen kultur, likheter og ulikheter.  

Dette får alle som deltar

 • Monki  – verdens beste venn  
 • Filmer om  Indrani  og familien, som kan sees på nett.  
 • Engasjerende  og  fengende  barnemusikk av  Maj Britt Andersen.  
 • Store og innholdsrike bildeplakater som inspirerer til samtale om likheter, ulikheter og barns rettigheter.   
 • Fortellerark til høytlesning.   
 • Veiledningshefte for de ansatte med bilder, bakgrunnsstoff, forslag til aktiviteter,  tips til gjennomføring  og ideer til innsamlingsaktiviteter.  
 • Plakat til  aksjonsdagen  med plass til å fylle inn tid og sted.  
 • Informasjonsbrosjyre til foresatte om FORUT og Barneaksjonen.  
 • Jakkemerke til alle barn som deltar.  
 • Tilleggsmateriell på  FORUTs  nettsider med forslag  til aktiviteter og  innsamling:  fargeleggingsark,  danseinstruksjon, musikkvideo med dans,  «digital  pekebok»  for de yngste  barna,  matoppskrifter,  natursti med quiz, opplegg for  barneløp,  «kinobilletter», papirfigurer til dramatisering av fortellingene  og mye annet.   
Indrani og dansegruppa opptrer i barnehagen.

Innsamling til barnehager i India 

Solidaritet er best når den fører til handling. Materiellet i Barneaksjonen er gratis, men alle deltagere er forpliktet til å gjennomføre en innsamling til inntekt for FORUTs bistandsarbeid. Inntekter fra årets aksjon  finansierer blant annet driften av  fem  barnehager i  slumomåder  i Bangalore  i de tre neste  årene.

Dere bestemmer selv om dere vil gjennomføre en enkel innsamlingsaksjon eller om dere vil legge mer arbeid i arrangementet. Veiledningsheftet og nettsidene gir mange kreative idéer til forberedelser og gjennomføring av innsamlingen. 

Barneaksjonens produktpakke   

Dersom dere ønsker produkter fra FORUT i gjennomføringen av innsamlingsaksjonen,  tilbyr vi en ferdig produktpakke med 15 unike produkter som enten loddes ut eller selges. Om dere  planlegger å selge  varene,  anbefaler vi å stille ut de tilsendte produktene og ta opp bestilling enten i forkant  av  og/ eller under FORUT-festivalen. Send felles etterbestilling til FORUT og motta varene samlet etter et par dager. På den måten får alle barna varene sine samtidig og det oppleves rettferdig.  Ta kontakt for tilrettelegging hvis dere har spesielle ønsker. 

Påmelding  

Vi i FORUT håper dere vil være med på å lære om og gjøre noe for andre barn!  

Har du mottatt brukernavn og passord fra oss kan du logge på via knappen under. Det er også mulig å melde seg på ved å sende e-post til  barn@forut.no  eller ved å ringe  tlf  61 18 74 25

Indrani i dag.