Gode venner i Nepal

I 2016/2017 var FORUT Barneaksjonen i Nepal og besøkte blant andre Nishal og Biswas.

Barneaksjonen er et pedagogisk opplegg for barnehager, barneskoler og SFO, der barn i Norge lærer om barn i andre land. Opplegget dekker mange aktuelle læringsmål, og det legges vekt på demokrati, solidaritet, toleranse, kulturforskjeller og fordeling av verdens ressurser.

Anjali, Puspa og Saki_tett_1000
Anjali og Puspa med Saki i midten.

I år er barneaksjonen for tredje året i Nepal. Her besøker vi to gutter, Nishal og Biswas, som bor sammen med familiene sine på to små gårder i grenda Makkaitar.

I tillegg besøker vi et barnehjem hvor det bor rundt 50 jenter til enhver tid. Der møter vi ei jente som heter Puspa – hun er nå blitt åtte år, og er ei blid og glad jente. Puspa og søsteren Anjali rømte fra en voldelig far for fire år siden, og har fått en ny start på livet på Balika Peace Home.

I år er det viktig for oss å vise frem hvordan det har gått med barna i Nepal etter jordskjelvet som inntraff i april og mai 2015. Husene til begge gutta ble ødelagt, så de har bodd i stråhytter på tunet i mange måneder. Nå har de fått nye hus, som FORUTs barneaksjon har bidratt med.

Jentene på Balika Peace Home har også bodd ute i telt i lange perioder. De bodde 25 jenter i hvert telt, og det var store utfordringer knyttet til dette. Nå har imidlertid barnehjemmet blitt reparert, så to etasjer kan brukes. Det planlegges at det skal bygges tre eller fire nye bygninger på ett plan, slik at det er sikrere å oppholde seg her med tanke på jordskjelv.

FORUT ønsker at barn i Norge skal forstå at det går an å hjelpe dem som ikke har det like bra som oss her hjemme.

paameldingsknapp

Makkaitar_1000
Midlertidig hus for de to familiene i Makkaitar.

Gaute og Øistein er med!

Vi har i år med oss to flotte og trivelige samarbeidspartnere: Gaute Ormåsen og Øisteins blyant.

Gaute var i januar 2016 med FORUT til Nepal for å lage musikk til barneaksjonen. Resultatet er fem fine sanger som barna kan synge med til! Du kan finne tekstene og lenker til musikken her, eller høre en smakebit i videoen under.

Øistein besøkte Balika Peace Home på en tur med FORUT i april. Han tegnet og lagde figurer av pappesker sammen med jentene. Nå kan barna i Norge lage det samme!

Meld dere på årets aksjon og få tilsendt en spennende materiellpakke! Denne pakken er GRATIS, men barnehagen/skolen/SFO forplikter seg til å gjennomføre en innsamlingsaksjon hvor inntektene sendes til FORUT. Vi har en egen side med forslag til innsamlingsaksjoner, hvis dere ønsker inspirasjon.
.

Påmelding

Din enhet kan melde seg på digitalt og logge inn på «Min side» ved å klikke på den blå knappen under.

Det er også mulig å melde seg på ved å sende e-post til barn@forut.no eller ved å ringe FORUT på tlf 61 18 74 25.

paameldingsknapp
.

Invitasjonsbrosjyre

Klikk på bildet, så får du muligheten til å se og skrive ut invitasjonsbrosjyren til årets aksjon i PDF.

Inv-16.cdr.

Nytt av året er kontantfri barneaksjon!

Vipps

Stadig flere spør etter en løsning uten bruk av kontanter. Grunnen er at stadig færre banker og postkontorer tilbyr mottak og direkteoverføring av kontanter.

Vi har derfor funnet et godt opplegg via VIPPS, som vi håper vil falle i smak hos dere som ønsker et alternativ til kontanter. Det er selvfølgelig mulig å kombinere løsninger av hensyn til ulike ønsker og behov. Forklaring finnes i veiledningsheftet.

Ring gjerne til oss om det er noe dere lurer på om årets barneaksjon!
Tlf. 61 18 74 25, eller e-post barn@forut.no
.

Slik er de ulike pakkene i årets aksjon

MATERIELL-16_350

Materiellpakke fra Barneaksjonen

Denne «grunnpakken» er gratis og inneholder følgende materiell:

* CD med fem sanger med Gaute Ormåsen.
* DVD med fem filmer om barna og livet i Nepal.
* fakta-/veiledningshefte med fyldig og nyttig informasjon om livet i Nepal.
* fem fortellerark – med spennende og morsomme historier.
* fem store plakater.
* jakkemerker til alle deltakende barn.
* et informasjonshefte som sendes med barna hjem.
* Monki – en apekatt, som er verdens beste venn!
* Skjerf til Yeti-jakten (ny, spennende lek)
.
SALGSPAKKE-16_350

Salgspakke fra Barneaksjonen

Årets salgspakke inneholder ca 15 forskjellige varetyper som kan videreselges.

Varene er stort sett produsert i våre samarbeidsland og ved fabrikker vi har besøkt.

Med salgspakken følger en prisliste og en oversikt over tilsendte varer. Varene kan selges til foreldre eller andre under et arrangement (FORUT-festival) som barnehagen/skolen inviterer til.

Innsamlede penger sendes til FORUT. Vi tar usolgte varer i retur, porto for returvarer betales av avsenderen.

Nytt i år er at vi har redusert salgspakken til litt færre varetyper, og til kun fem forskjellige priser. Alle varene koster nå 25, 50, 75, 100 eller 125 kroner. Vi tror vi har valgt ut varer i salgspakken som vil bli godt likt – og som dermed blir enkle å selge på FORUT-festivalen.
.
BASARPAKKE-16_350

Basarpakke fra Barneaksjonen

Årets basarpakke inneholder 500 lynlodd og 12 fine gevinster. Her er det fint hvis barnehagen/skolen/SFO kan supplere med flere premier som barna lager eller som dere skaffer på andre måter.
.

Belønningsgave

Vi i FORUT synes verdenskartet under er så flott og dekorativt at alle deltakere som har samlet inn over kr 150,- i snitt per barn skal få det til å henge på veggen! (Str. 60 cm x 80 cm).

Teppet er illustrert av Gry Dørnberg.
.

Scanned Document