Nytt i år – trekkingtur i Nepal


En av to reiser til Nepal høsten 2017 er en 14-dagers tur med hovedfokus på trekking i Dolakha-distriktet, der FORUT i 2017 bygger skoler etter jordskjelvet som hadde sitt episenter i dette området.


Reisen varer fra søndag 29. oktober til lørdag 11. november 2017, og består av 7 dager trekking og 5 dager med base i Katmandu.

Målsettingen med FORUTs reiser er å gi deltakerne unike opplevelser gjennom prosjektbesøk, møter med FORUTs lokale prosjektpartnere, landkunnskap og kulturopplevelser. FORUT tilbyr årlige reiseopplegg for FORUT-faddere, deltakere i FORUTs kampanjer samt FORUTs indre nettverk.

Trekkingen er lagt opp med 4-6 (8) timers daglig trekking i et kulturlandskap der vi vandrer fra landsby til landsby og overnatter i telt. All bespisning skjer i egen camp som vi etablerer fra dag til dag. Vi går sammen med sherpaer og hjelpere/bærere som har ansvaret for alle praktiske forhold, inkludert matlaging. Det blir servert 3 måltider pr. dag pluss kaffe/te/snacks. Vi blir garantert tatt godt vare på gjennom hele turen.

I løpet av disse syv dagene vil vi gå gjennom et unikt kulturlandskap. Vi vil møte landsbybefolkningen, oppleve lokal kultur, se og bli fortalt om skadevirkninger etter jordskjelvet i mai 2015, og se FORUTs prosjekter i området – blant annet de nye skolene som er under bygging.

Reisen koster kr 22.000,- og inkluderer:

– flyreise tur/retur Gardermoen
– hotell på dobbeltrom i 5 netter
– 7 netter i telt på trekking-turen
– minimum to felles måltider pr. dag
– tre måltider og snacks på trekking
– sightseeing, reiseledere og andre programkostnader inkl. transport
– tillegg for enkeltrom: kr 1.500,-

Programmet for trekkingen
Etter en dags reise fra Katmandu og en overnatting i Barbare går vi andre dagen til landsbyen Kalinchock og fortsetter samme dag til Khopa Changu (2400 moh). Dag tre fortsetter vi til Bigu Gaglate (2350 moh). Dag fire fortsetter vi til Bigu Gumba der vi har to overnattinger og der de sprekeste har mulighet til å ta en dagstur opp i over 4000 meters høyde mot grensen til Kina/Tibet med en spektakulær utsikt mot Himalaya. Denne dagen gir oss ellers mulighet til å bli nærmere kjent med Bigu. Dag seks fortsetter vi til Chilanka (1600 moh) via Alampu, før vi siste dagen går mot Charikot via Surung Khola. Charikot er hovedsenteret i Dolakha der FORUTs samarbeidspartner Tuki også har sitt kontor. Vi overnatter på hotell i Charikot før vi neste morgen (dag åtte) returnerer til Katmandu etter å ha avlagt et besøk på Tukis kontor.

Hvor fysisk utfordrende er turen?
De som blir med på denne turen må være i rimelig god fysisk form og ikke ha problemer med å gå med normal oppakking i 4-6 timer fem dager i strekk. Det er ingen alternativ måte for transport. Vi går i lett terreng, men med noe opp- og nedstigninger med flere hundre høydemeters forskjell. I enkelte partier vil det være noen krevende stier å forsere. Den enkelte turdeltaker bærer sine egne private ting – i hovedsak kles- og skobytte, toalettsaker, kamera, vann ++. Alt annet som kreves for turen ordnes av vårt medfølgende team. Utstyrsliste vil bli utsendt med flere detaljer i god tid før avreise.

5 dager i Katmandu
I tillegg til syv dager trekking, skal vi være fem dager i Katmandu. Vi bruker først to dager på forberedelser til trekkingturen. Etter trekkingen bruker vi tre dager blant annet på å bli kjent med FORUTs samarbeidspartner, CWIN.
Vi skal besøk Balika Peace Home, som er et barnehjem for jenter som har vært utsatt for ulike former for overgrep og omsorgssvikt. Vi besøker også Child Helpline, som er en krisetelefon for barn. Begge drives av CWIN. Vi besøker også kulturelle attraksjoner i og rundt Katmandu.

FORUTs bidrag i Nepal
Trekkingturen går til et område som ble sterkt rammet av jordskjelvet i 2015, og som også er den regionen der FORUT har hatt et stort prosjektengasjement i flere år. Folk bor svært avsidesliggende med en enkel levestandard. FORUT har blant annet bidratt med bygging av helsestasjoner, støtte til vannforsyning og sanitære forhold, samt utdanning av kvinner. Mye ble ødelagt i dette området som var episenteret for det siste jordskjelvet i mai 2015. Nå er FORUT, sammen med sine prosjektpartnere, i gang med bygging av 12 nye jordskjelvsikre skoler i området.


Utskriftsvennlig PDF-fil

Kontaktperson: Terje Heggernes
E-post: terje.heggernes@forut.no
Mobil: 900 36 987

Siste nyheter