Pangstart på ny vervekampanje

Urbane Totninger og Dora Thorhallsdottir markerte starten på en ny vervekampanje under FORUT festaften 23. april. Målet er 250 nye FORUT-faddere i vår for å sikre viktig innsats for kvinner og barn i FORUTs prosjektland.

Et fullsatt Østre Toten kulturhus fikk se komikerne Gustav Nilsen og Paul Håvard Østby vise bilder og dele inntrykk fra sin tur til FORUTs prosjekter i Sri Lanka denne våren. Det var musikalske innslag fra Torbjørn Dyrud og plateaktuelle Lewi Bergrud. Og Ida Marie Ringerud sang og fortalte om sitt sterke møte med dr. Arun Kunwar og hans drøm om en barnepsykiatrisk klinikk i Katmandu.

Dora Thorhallsdottir

Familieterapeut, stand up-komiker og FORUT-ambassadør Dora Thorhallsdottir slo svært godt an med et utdrag av sitt nye humorshow «Familiegreier» etter pausen. Gapskrattingen fra salen tydet på at mange kjente seg igjen i Doras beskrivelser av snodige familierelasjoner og hverdagsproblemer.

Nå starter vervingen

Artistene stilte gratis opp på showet for å inspirere til verveinnsats nå i vår. Fram til 9. juli er målet å få 250 nye FORUT-faddere. Blant prosjektene som trenger penger er byggingen av Nepals første barnepsykiatriske klinikk. I det jordskjelvrammede landet med over 10 millioner barn finnes det bare én barnepsykiater.

Fra før er det FORUT som finansierer dr. Arun Kunwars stilling og rommet han disponerer på Kanti Children’s Hospital i Katmandu, men nå er målet å bygge en egen klinikk slik at barna som får en diagnose kan bli fulgt opp med behandling.

Første byggetrinn på 2,5 millioner er allerede finansiert som et resultat av nye FORUT-faddere, støtte fra næringslivet og en gruppe norske psykiatere. Men nå håper vi at flere faddere og andre bidrag skal gjøre at hele prosjektet på 4,5 millioner kroner blir en realitet.

Verv og vinn tur

Selv om de fleste i salen allerede var FORUT-faddere, var det 30 nye faddere som meldte seg under FORUT festaften. Dermed ble det trukket to studieturer med FORUT blant disse.

Den som verver 15 faddere får en slik studietur for å se prosjektene til FORUT med egne øyne. Det vanker også en flott FORUT-fadder-ryggsekk til den som verver 5. Noen ververe benytter turen eller sekken selv, mens andre trekker det blant sine nyvervede faddere.

Les mer og start vervingen på forut.no/vervekampanje.

Lewi Bergrud og Jon Anders Narum

Siste nyheter