Sammen på jorda

En onsdag i januar i år var livet over for Gisle Hagen. Bonden på Nordre Hagen i Rendalen ble 93 år. Mye handlet om gårdsdrifta i hans liv, men Gisle Hagen så også langt utover gårdstunet. Derfor ville han gi en minnegave til FORUT ved bisettelsen, og slik ble det. 

Guren Hagen (63) er full av minner etter faren når han møter FORUT.

– Middagsbordet hjemme på sekstitallet var som et dannelsesprosjekt, forteller han.

– Arbeidet vårt kretset rundt gården, men under middagene kunne far snakke varmt om det store fellesskapet, om verdens utfordringer og menneskers strev både hjemme og ute.  

En større sammenheng

– Far var ikke den som snakket mest, men når han snakket kom han ofte tilbake til disse store sammenhengene. Slik har mor også alltid tenkt, men hun var og er kanskje enda bedre på å gjøre ord til handling, både i bygda og i andre sammenhenger, sier Guren. 

Guren Hagen.

Guren er musiker. Han skrev sangen «Plogen» til faren sin mens han levde.

– Det er en sang om det nære i livet, men også om tanker om en større sammenheng, sier Guren.

Du kan høre sangen her (lenke til Spotify).

Med minnegaven etter Gisle Hagen, kan FORUT og partnerorganisasjonene i seks land i Asia og Afrika få til enda mer innsats for barn og unge i Asia og Afrika. 

Minnegaver og testamentariske gaver 

FORUT har de siste årene opplevd en økende interesse for minnegaver og testamentariske gaver. Derfor har organisasjonen laget noen enkle rammer for oppfølgingen av de som ønsker å bidra med slike åpne eller øremerkede gaver. 

  • Minnegaver kan ganske enkelt gis ved å oppgi FORUTs kontonummer 7220 05 36348 i en dødsannonse, og be om at gaver merkes ved familiens navn. 
  • Testamentariske gaver krever noe mer arbeid, og FORUT tilbyr advokathjelp for de som ønsker det. Ta i så fall kontakt på epost ingvar@forut.no eller telefon 990 42 564, for en uforpliktende samtale om dette.
  • Her kan du lese mer om testamentariske gaver til FORUT.

Siste nyheter