Selvstendig i storbyen

Lakshmi er 18 år og jobber som rengjører på Kanti barnepsykiatriske klinikk. Jobben og en trygg oppvekst på omsorgshjemmet Balika Peace Home gjør at hun klarer seg som selvstendig student i storbyen Katmandu.

Lakshmi hadde en vanskelig start på livet og fikk en ny sjanse på Balika Peace Home, et omsorgs- og transitthjem som drives av FORUT og vår partnerorganisasjon CWIN Nepal. Der fikk hun trygghet, omsorg, terapi, skolegang og venner for livet.

Men da hun var klar til å flytte ut og fikk en studieplass i Katmandu, ble overgangen til et selvstendig voksenliv mer krevende og vanskeligere enn hun hadde sett for seg.

– Det er vanskelig å bo alene i storbyen og få hverdagen til å gå rundt økonomisk. Bare de daglige bussbillettene til universitetet spiser mye av budsjettet mitt. Mat og utstyr til å tilberede den er også dyrt, sier Lakshmi.

Hun tok kontakt med CWIN og ba om råd.

– Jeg fikk beskjed om at jeg måtte skaffe meg en jobb. Jeg spurte: «Men hvor kan jeg skaffe meg det, da?». Da hjalp CWIN meg med denne rengjøringsjobben. Jeg liker jobben og er veldig glad for å ha den. Jeg er takknemlig for muligheten, sier Lakshmi.

Nå leier hun egen leilighet og tar stadig nye steg inn i voksenlivet. Jobben som rengjører hjelper henne med å finansiere journalistikkstudier og livet i storbyen. Tiden på Balika og oppfølgingen fra CWIN gir henne trygghet og selvtillit til å klare seg selv. Og målet hennes er klart.

– Drømmen er å en dag kunne jobbe i mediebransjen, sier Lakshmi med et stort smil.

Vil du støtte FORUTs arbeid og bidra til slike resultater som vi ser sammen med Lakshmi? Bli FORUT-fadder!

Lakshmi jobber som renholder på Nepals første barnepsykiatriske klinikk, som er bygget med innsamlede penger fra FORUT.

Siste nyheter