Tusen takk til livsmestringsgruppa!

På bildet ser vi tre av seks elever i Livsmestringsgruppa på Lena Valle videregående skole, som har samlet inn hele 8.000 (!) kroner til skolens FORUT-aksjon i år. For en innsats!

En årlig aksjon for andre

FORUT er veldig takknemlig for at tusenvis av elever i videregående skoler flere steder i landet gjør en innsats for jevnaldrende i våre samarbeidsland. I vår velger vi de seks elevene på livsmestringslinja på Lena Valle VGS i Østre Toten som gode eksempler på all denne viktige innsatsen.

-Vi får stadig med nye videregående skoler med på samarbeid med oss i FORUT. Det gjør at vi får til enda mer i våre samarbeidsland, forteller Ane Tosterud Holte i FORUT.

Hun har ansvaret for samarbeidet med de videregående skolene, og er derfor mye ute på skoleundervisning.

Læring og handling for en mer rettferdig verden

Skolene som samarbeider med FORUT får egne og konkrete prosjekter og innsamlingsmål i samarbeidslandene, slik at vi over tid kan følge med på hvordan pengene de samler inn blir brukt.

Da blir samarbeidet lærerikt som en del av undervisningen i Norge, samtidig som elevenes engasjement blir til viktig innsats for barn og unge som lever under vanskelige levekår i blant annet India.

En sterk innsats

Livsmestringsgruppa ved Lena-Valle videregående skole jobber med ungdomsbedrift i mange fag gjennom hele skoleåret, og i det siste skoleåret har det vært seks elever i denne gruppa.

Gruppa produserer varer for salg, og er opptatt av gjenbruk av materialer. Noe av overskuddet hvert år blir gitt for å hjelpe andre, og med dette beløpet har disse seks elevene altså bidratt med langt over 1.000 kroner hver i år! Det står det stor respekt av!

Tusen takk!

Ane i FORUT er samtidig tydelig på at samarbeidet med FORUT ikke er et kappløp med elevers enkeltprestasjoner. Det viktigste er at elever i Norge viser engasjement, og løser dette på sin egen måte og etter sin egen evne. -Uansett innsamlet beløp sender vi en stor takk til alle våre samarbeidsskoler i vår, og ønsker alle elever en god sommerferie, sier Ane med et stort smil etter en hektisk vår med mye ungt engasjement landet rundt!

På bildet ser vi Ane på Sri Lanka våren 2023. Sri Lanka, Nepal og India er land der FORUT bruker inntekter fra videregående skoler.

Vil DIN skole kanskje bli med i et FORUT-samarbeid? Ta kontakt med Ane på epost til ane@forut.no, så bygger vi en viktig skoleaksjon sammen!

Les mer om FORUTs samarbeid med videregående skoler her:

Ungdomsaksjonen – FORUT: Tusen takk til livsmestringsgruppa!

Siste nyheter