250.000 kr fra Urbane Totninger

Urbane Totningers FORUT-forestilling søndag 9. juli resulterte i et solid bidrag til byggingen av Nepals første barnepsykiatriske klinikk.

Helt siden oppstarten for 11 år siden har Urbane Totninger samarbeidet med FORUT og donert inntektene fra en spesiell forestilling til FORUTs arbeid. Et utsolgt show sørget i år for hele 250.000 kroner i gave. Publikum kunne dermed nyte det kritikerroste humorshowet vel vitende om at billettpengene deres gikk til en god sak.

Dr. Arun Raj Kunwar, Nepals eneste barnepsykiater.
Gode ambassadører

Og pengene kommer barn med psykiske lidelser i Nepal til gode. Det fattige og jordskjelvrammede landet har kun én barnepsykiater og ingen egen barnepsykiatrisk klinikk i dag. Nå er grunnsteinen nedlagt for en etablering av dette tilbudet ved Kanti Childen’s Hospital i Katmandu.

– Vi er utrolig takknemlige for drahjelpen vi får av Urbane Totninger. De er gode ambassadører for FORUT og bidrar med både penger, engasjement og verving av FORUT-faddere som gjør at vi kan hjelpe flere fattige og undertrykte kvinner og barn i våre prosjektland, sier Terje Heggernes, seniorrådgiver i FORUT.

Kim-André og Elisabeth klare for show.
Norges største

Det er rift om billettene til Norges mest populære sommershow, som i år har satt nok en rekord med over 33.000 besøkende. To av de mange publikummerne 9. juli var Kim-André Wøldike og Elisabeth Dizerens.

– Det er tradisjon å se Urbane Totninger i løpet av sommeren og i år fikk vi billetter til denne datoen, så det var litt tilfeldig at det ble akkurat FORUT-forestillingen, sier de to.

– Vi har hørt om FORUT og det er flott at billettpengene våre går til et godt formål.

Nye faddere
Gratis frukt, drikke og informasjon i forkant.

Mange i publikum var allerede FORUT-faddere da de kom, men noen benyttet også anledningen til å registrere seg i forkant av showet.

– Vi har passert 250 faddere i år, som er en tredjedel av målet på 750 nye FORUT-faddere. Det er vi glade for. Både Urbane Totninger og andre som brenner for FORUT og bidrar som ververe er svært viktige for de som trenger vår solidaritet i Asia og Afrika, sier Heggernes.

To heldige faddere ble søndag kveld trukket ut til å reise på studietur med FORUT og se prosjektene i Nepal med egne øyne. Den ene meldte seg som fadder rett før showstart, mens den andre ble vervet i løpet av vårens vervekampanje.

Det er fortsatt mulig å bli FORUT-fadder. Det koster 200 kroner i måneden og pengene går til FORUTs prosjekter for kvinner og barn i Nepal, Sri Lanka, India, Sierra Leone, Malawi og Zambia.

Siste nyheter