60.000 norske barn hjelper barn i Nepal

Årets utgave av FORUTs barneaksjon er i full gang, der norske barn lærer og gjør noe for barn i andre land. Gaute Ormåsen sang om å være barn i Nepal da FORUT holdt lanseringskonsert.

odegaarden_ellen_img_4971-10
Historieforteller Ellen Sagenes.

Det var Ødegården Barnehage i Sætre i Hurum som ble plukket ut til lanseringen av årets aksjon. FORUT hadde med seg musiker Gaute Ormåsen og historieforteller Ellen Sagenes. Barna hadde forberedt seg godt og sang med og gjorde bevegelser underveis.

– Det er morsomt med en litt annerledes dag og ungene storkoste seg virkelig, sier styrer Line Bækken.

Norges største barneaksjon

FORUTs barneaksjon er et pedagogisk opplegg for barnehager, barneskoler og SFO. Aksjonen er Norges største av sitt slag og barna samlet i fjor inn 8 millioner kroner til oppbygging etter jordskjelvet i Nepal.

Ødegården barnehage er én av over 1200 barnehager og skoler som er med i år. Det betyr at over 60.000 norske barn i høst får lære om solidaritet, kulturforskjeller og om det å være barn i Nepal. Årets aksjon har fokus på hvordan det har gått med barna i Nepal etter fjorårets jordskjelv. Gaute Ormåsen har skrevet fem barnesanger og Øisteins blyant, kjent fra NRK Super, lærer blant annet barna å lage snømonsteret Yeti i papp.

Konsentrerte tilhørere.
Fortsatt mulig å bli med

De påmeldte barnehagene, skolene og SFO-ene mottar en pakke med musikk, filmer, hefter, plakater og annet materiell som brukes i samlingsstund.  Så avsluttes opplegget med en liten innsamlingsaksjon blant foreldre eller besteforeldre.

– Dette er det første året Ødegården Barnehage er med på FORUTs barneaksjon, men flere av de ansatte kjenner det godt fra før. Det er et flott opplegg der ungene blir oppmerksomme på barn i andre land som kanskje ikke har det like godt som her hjemme, sier Bækken.

Det er fortsatt mulig å melde seg på FORUTs barneaksjon, som blant annet inneholder aktiviteter, Gautes musikk, filmer og fortellinger med barn i Nepal som tema.

Du kan også høre Gautes sanger om Nepal på Spotify.

Siste nyheter