FN-pris til Movendi for godt påvirkningsarbeid

FORUT gratulerer Movendi International med pris fra United Nations Inter-Agency Task Force on NCDs (UNIATF) for fremragende påvirkningsarbeid for å hindre skader fra alkoholbruk. 

Organisasjonen, som tidligere het IOGT International, er en del av det internasjonale nettverket til FORUT og våre eierorganisasjoner IOGT, Juba og Juvente. 

Prisen ble delt ut under FNs generalforsamling i New York på et arrangement organisert av UNIATF, en egen innsatsgruppe for å bekjempe ikke-smittsomme sykdommer.

– Vi er glade, beæret og inspirert til å fortsette arbeidet, sier internasjonal president i Movendi, Kristina Sperkova (bildet).

Movendi International er den første sivilsamfunnsorganisasjonen som jobber med å begrense ikke-smittsomme sykdommer gjennom alkoholpolitikk som blir hedret med denne prisen. 

– Vi ønsker å gratulere Movendi med denne prestisjetunge utmerkelsen. Det er flott å se at det utrettelige arbeidet organisasjonen og deres medlemsorganisasjoner og øvrige nettverk gjør for å begrense skader fra ikke-smittsomme sykdommer gjennom bedre alkoholpolitikk, blir verdsatt. Det er inspirerende for alle oss som jobber med global helse, sier generalsekretær i FORUT, Ida Oleanna Hagen. 

Siste nyheter