Ro og uro i Bangalore, India

FORUT har lokale partnerorganisasjoner i seks land i Asia og Afrika. På samme måte som i Norge, handler mye om Koronapandemien og smittevern.

Det er langt over 1.000 slumområder i Bangalore, en millionby sør i India. Byen har nærmere 9 millioner innbyggere, hvorav et stort antall bor i slumområdene.

Her lever familier under veldig vanskelige forhold, med mangel på inntekter, mat og helsestell. Slummene er tett befolket, med små muligheter for et tilstrekkelig effektivt smittevern fordi sanitære forhold og vannforsyning er svært begrenset

Hilsen og oppdatering fra APSA
I dag kom en hilsen og oppdatering fra vår kollega Laksha i organisasjonen APSA i India, til vår generalsekretær. Her er et utdrag av hva Laksha skriver til oss, sammen med sin lederkollega Sheila:

«Vi i APSA er fortsatt trygge og ved godt mot, sammen med alle vi har omsorg for i våre prosjekter, og i slumområdene vi arbeider i.

Her i Bangalore åpnes det nå forsiktig opp på noen områder, blant annet ved at busser og drosjer er i gang igjen. Skoler, mange butikker,treningssentre og templene holder fortsatt stengt.

Samtidig opplever vi at smittetallene øker i India. Vi frykter at det blir lenge til noen normal tilstand er tilbake hos oss i India.

(FORUT: India nærmer seg 120.000 smittede, og har passert 3.600 registrerte døde. 48.000 har blitt friske etter smitte av Korona, ifølge indiske myndigheter. Følg lenken/koblingen i neste avsnitt for mer inngående informasjon og bilder fra APSAs pågående hjelpeinnsats.)

Vi i Apsa India har en omfattende innsats for de ekstremt fattige og underprivilegerte i Bangalore i India til daglig. Innsatsen er betydelig trappet opp nå, som en følge av de problemene de fattige møter under pandemien.

Vi i APSA er velsignet med muligheten til å hjelpe, i samarbeid med andre organisasjoner i Bangalore.

I øyeblikket har vi nådd ut til 10.000 familier og 50.000 mennesker i byen, med måltider, tørrvarer og sanitær-produkter.

Selv om flere butikker har åpnet igjen i det siste, regner vi med at denne matvare-hjelpen må fortsette i lang tid i de slumområdene vi arbeider.

Vi sender alle i FORUT-nettverket våre varmeste ønsker for tida framover.

Med vennlig hilsen Laksha og Sheila.»

Laksha i burgunder skjorte, midt på bildet. Han viser besøkende fra Norge omkring i et senter for yrkestrening. APSA driver blant annet flere barnehager, en grunnskole og dette sentrert i Bangalore.

All aktivitet er stengt/kraftig redusert nå, som en følge av Koronapandemien, og APSA fokuserer nå på oppfølging og hjelp ute der barna og ungdommene bor.

APSA driver også et boligtilbud for omlag 100 barn og unge. Stedet er nå stengt for alle besøkende. APSA sørger for mat, helsestell og fritidsaktiviteter for barna og ungdommene.

Siste nyheter