Klinikken vokser fram

Takket være bidrag fra FORUT-faddere, norske psykiatere og norsk næringsliv får Nepal sin første barnepsykiatriske klinikk. Bygget vokser nå fram i Katmandu og skal stå ferdig i 2020.

Det skjer store ting hver dag på tomta utenfor Kanti Children’s Hospital i Katmandu. Det har vært en lang prosess med å få på plass finansiering, tillatelser og kvalitetssikring av prosjektet som har en ramme på ca 6,5 millioner kroner. Endelig er det hektisk byggeaktivitet.

Nå står andre etasje for tur. Byggingen er i rute.

– Dette er et kjempeløft for barn i Nepal, men også for FORUT og vår satsing på barns psykiske helse. Byggingen har god progresjon og vi er veldig fornøyd med at entreprenøren leverer som planlagt, sier utenlandssjef Ståle Stavrum.

Enormt behov

FORUT og vår partnerorganisasjon CWIN har siden 2015 stått for driften av en liten barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling ved det offentlige barnesykehuset Kanti. Dette er det eneste tilbudet av sitt slag i Nepal, men lokalene og ressursene klarer ikke å demme opp for det enorme behovet. Det fattige og jordskjelvrammede landet har over 12 millioner barn. Inntil nylig var også Dr. Arun Raj Kunwar Nepals eneste barnepsykiater. Gjennom dette prosjektet har han fått kollegaer – og flere skal det bli.

Mer enn en klinikk

– Vi håper at dette skal kunne bli mer enn en klinikk. Vi vil lage et barnepsykiatrisk senter ­for hele Nepal som også blir det første faglige senteret i sitt slag i Sør-Asia, sa Sumnima Tuladhar, leder i CWIN Nepal, da hun var i Norge i august 2018.

Klinikken er på to etasjer og skal inneholde sengeposter og en poliklinisk avdeling. Den skal etter planen stå ferdig våren 2020.

Du kan støtte det viktige arbeidet for barns psykiske helse i Nepal ved å bli FORUT-fadder. Da gir du 250 kroner i måneden.

Dr Arun Raj Kunwar sammen med komikerne Jonas Rønning og Gustav Nilsen i mars 2019. Gjengen i Urbane Totninger har vært viktige bidragsytere for å realisere dette prosjektet.

Siste nyheter