Sokkelotteri ga 23.000 kr

FORUT-fadder Hanne Senstad ville gjerne bidra for de svakeste i koronakrisen. Etter en sterk reportasje fra India på Dagsrevyen satte hun i gang sitt eget sokkelotteri. Det ble en stor suksess!

Senstad har reist på studietur med FORUT til Nepal og India. Der har hun med egne øyne sett det viktige arbeidet som FORUTs partnerorganisasjoner gjør. Tidligere har hun arrangert sydugnad for å lage tøfler til jentene på Balika Peace Home. Denne gangen ville hun bidra med å strikke og la ut denne meldingen på Facebook.

Lurer på om dere vil være med på mitt lille private sokkelotteri til inntekt for FORUT. Våre venner i India og Nepal trenger penger som kan kompensere koronakrise og lav kronekurs.

Hanne Senstad på Facebook 19. april

Etter noen få dager med loddsalg til 25 kr per stykk hadde hun samlet inn hele 18.000 kroner. Siden Hanne valgte å legge på 5000 kroner selv, kom totalen opp i 23.000 kroner til FORUTs #solidaritetsaksjon. Dermed ble det trekning på Facebook der tre vinnere vil få strikkesokker etter egne mål og fargepreferanser.

– Dette var skyhøyt over min forventing og utrolig moro. Tusen takk til alle rause venner som kjøpte lodd, sier Hanne.

Koronaviruset truer flere av bistandsprosjektene til FORUT. Foreløpig er det konsekvensene av nedstengte samfunn og ikke viruset i seg selv som skaper størst problemer. Mange har mistet viktig inntekt, mange sliter med å få tak i mat og mange kvinner og barn blir utsatt for vold og overgrep. I tillegg er viktige innsamlingsaksjoner i Norge avlyst og kronekursen har stupt. Dermed går det dobbelt ut over kvinner og barn som trenger oss.

– Det er viktigere enn noen gang å stå ved partnerne våre, og det betyr mye for dem å vite at de har Hanne og mange andre støttespillere med stort engasjement i Norge, sier generalsekretær i FORUT, Ida Oleanna Hagen.

På bildet over er Hanne sammen med Bhagawati, leder for Balika Peace Home i Nepal.

Siste nyheter