Terje Heggernes hedret i India

FORUTs første generalsekretær, Terje Heggernes, ble overrasket med en stor seremoni fra partnerorganisasjonen APSA India da han besøkte Bangalore med en gruppe FORUT-faddere forrige uke. 35 års felles arbeid for barns rettigheter i India er verdt å markere.

På midten av åttitallet møttes to unge idealister i Birmingham. Terje Heggernes hadde begynt som FORUTs første generalsekretær i 1981. Lakshapathi Pendyala hadde dannet APSA India for å mobilisere barn og voksne til å kreve sine rettigheter i slumområdene i Hydrabad og Bangalore. To år senere skrev de under den første samarbeidsavtalen, og siden dette har APSA vært en viktig partnerorganisasjon for FORUT.

Høytidelig seremoni

I Bangalore kunne partnerne i forrige uke markere 35 år med likeverdig partnerskap og takke hverandre. FORUTs generalsekretær, Ida Oleanna Hagen, hadde med et diplom som hun på vegne av FORUT overrakte APSA-ledelsen ved Lakshapathi og Sheila Devaraj. I retur kunne de overraske den norske delegasjonen, og aller mest Terje, med en kulturfestival med det beste av sine tradisjoner. Det satte ting i perspektiv for den engasjerte bergenseren.

– Det er uvant for oss i Norge å bli hedret på denne måten, men det gjør et sterkt inntrykk å tenke tilbake på 35 års partnerskap og hva det har betydd for de fattigste av de fattige. APSAs rettighetsbaserte tilnærming i alt de gjør har jeg hatt stor sans for. For 35 år siden var de pionerer, og både FORUT og andre tilsvarende organisasjoner har kommet etter og vært gjennom en prosess som har endret bistandstenkningen fra veldedighet til mer rettighetsbasert bistand, sier Heggernes.

Møte som satte spor

Generalsekretær Ida Oleanna Hagen var rørt etter seremonien.

– Det var sterkt og rørende å se hvilke spor dette møtet for 35 år siden har satt. Det var en flott seremoni og velfortjent heder av Terjes innsats. Vi er så stolte av samarbeidet og resultatene vi skaper med våre partnere i India, sier Hagen.

Her kan du lese med om FORUTs prosjekter i India.

Terje jobber i dag som seniorrådgiver i FORUT med ansvar for studieturer og FORUT-fadder.

Terje Heggernes og Lakshapathi Pendyala – 35 år etter møtet som førte til et viktig samarbeid.
Terje Heggernes og Ida Oleanna Hagen blir hedret på scenen.
Danseoppvisning.
Ida Oleanna Hagen, Lakshapathi Pendyala, Sheila Devaraj og Terje Heggernes.

Siste nyheter