FORUT-festivalen

Her er ideer og tips til hvordan dere kan få til deres egen festival, stor eller liten.

Nytt i år er eget festivalhefte med i materiellpakken der man kan finne informasjon og inspirasjon til forberedelser og gjennomføring av FORUT-festivalen. Heftet har mange ulike forslag med forklaringer til fremgangsmåte for å lette arbeidet med gjennomføringen. Her også noen tips:

Bestem en dag for deres egen FORUT-festival!
Heng opp plakaten som følger med i materiellpakken og bruk den gjerne som et mindre format til å invitere foreldre, søsken og andre på besøk. Barnehagen/skolen kan få sitt eget Vipps-nummer og gjennomføre kontaktløs aksjon. Ønsker dere å bruke kontanter må det formidles i invitasjon at gjestene må ta med litt småpenger til betaling av ulike aktiviteter, eller kanskje en samlet inngangsbillett  som dekker alt? Vær tydelig på at alle inntektene går til FORUTs prosjekter for barn og unge i Nepal, India, Sri Lanka, Sierra Leone, Malawi og Zambia. Filer for utskrift ligger på en egen ressursside.

Lag «aktivitetsstasjoner» med ulike leker for barn og voksne.
Forslag til aktiviteter kan være ansiktsmaling, bowlingspill, ringspill, tauklatring, heste-/ponniridning, kaste svamp på en av de ansatte i barnehagen, mal sitt eget kunstverk, løype med mandarin på skje etc. Bare fantasien setter grenser! Kanskje de voksne kan betale en «billett» til å komme inn på festivalen eller for å se en forestilling der barna danser «Elefantdansen«?

Lag en konsert med sang og musikk fra FORUT Barneaksjonen.
På CD-en eller Spotify finner dere musikk som barna kan synge til. Det er også fint om dere spiller på egne instrumenter, noter med besifring ligger her.  En annen mulighet er å arrangere en kinoforestilling med noen av årets filmer eller mulighet for å se 360-videoene.  Barna kan gjerne selge billetter til konserten/kino til inntekt for FORUT Barneaksjonen.

Server saft, kaffe og litt mat fra en egen salgsbod.
Lag gjerne mat med utgangspunkt i oppskriftene fra Sri Lanka.

Selg FORUT-varer eller ha en basar.
Alle deltakere i Barneaksjonen kan bestille en produktpakke med ulike produkter. Alt overskudd av dette går til FORUTs innsats for barn på Sri Lanka og i andre samarbeidsland.

Vipps eller kontanter
FORUT tilbyr kontantløs aksjon med Vipps. Ta kontakt, så vil dere få et eget Vipps-nummer som dere kan bruke under aksjonen.

Ønsker dere muligheten for å bruke kontanter? Ved overføring av penger til FORUT er det best om barnehagen/skolen først setter pengene inn på sin egen konto. Derfra kan så pengene overføres til FORUT på kontonr: 7874 06 61247. Husk at overføringen må merkes med navnet på barnehagen/skolen.

Vi håper dere får en hyggelig FORUT-festival, enten den er stor eller liten!