Nanah og løvefjellet

Det er fortsatt mulig å melde seg på FORUT Barneaksjonen «Nanah og løvefjellet» der vi blir kjent med fire år gamle Nanah fra landsbyen Kareneh i Sierra Leone.

Vi blir med på alt hverdagen byr på av rutiner, skoledag, måltider, latter og lek med venner. Vi får også et spennende innblikk i hvordan Sierra Leones nasjonaldag feires i landsbyen. Klaus Sonstad lanserer helt ny barnemusikk inspirert av sitt møte med Nanah.

Hvert år tilbyr FORUT et pedagogisk opplegg for barnehager, barneskoler og SFO/AKS om livet til barn i FORUTs samarbeidsland i Afrika og Asia. Dette gir kunnskap om globale forskjeller, ulikheter og sammenhenger på et nivå som barn i Norge forstår og synes er spennende.

SE ÅRETS INVITASJONSBROSJYRE.

Nå er det mulig å melde seg på aksjonen ved pålogging via knappen under, sende e-post til barn@forut.no eller ringe FORUT på tlf 61 18 74 25.Nanah og familien hennes

Familien Kamara: Mor Marie med Mabinty på fanget, Nanah og far Sorie.

Mor Marie (30) og far Sorie (33) har tre barn, alle jenter. Den eldste bor hos slektninger i nærmeste by, noe som er vanlig i Sierra Leone. Nanah (4) og Mabinty (2) bor hjemme med foreldrene i landsbyen Kareneh. Foreldrene er bønder og dyrker ris og kassava til eget bruk. Sorie er i tillegg utdannet mekaniker og jobber på et motorsykkelverksted, noe som gir en liten inntekt.

Gjennom Barneaksjonen blir vi kjent med familiens hverdag. Alle måltider tilberedes på bål bak huset med både kyllinger, sauer og lekende barn rundt. Nanah går på skolen selv om hun bare er fire år fordi det ikke er barnehage i landsbyen. Vi får også høre historien om hvordan Sierra Leone fikk navnet sitt, vi får bli med på lek med venner og ikke minst oppleve landsbyfesten med trommer og dans.

Formålene med FORUT Barneaksjonen

1. Gjøre barn i Norge kjent med andre kulturer og dagliglivet til barn i andre land. Vi ønsker å skape nysgjerrighet og engasjement, bygge toleranse, omsorg og empati, og fokusere på at barn har ressurser, evner og ambisjoner. Levekårene kan være utfordrende og vi formidler både likheter og ulikheter, men også et felles behov for vennskap, lek, familieliv og trygghet.

2. Gi barn i Norge verdifull læring og gode opplevelser gjennom praktisk solidaritetshandling. Vi tror barn har et iboende ønske om å hjelpe andre, og en viktig del av FORUT Barneaksjonen er at barn i Norge gjør en innsats for å skaffe midler til prosjekter for barn i andre land.

Fleksibel materiellpakke for positiv læring

Klaus Sonstad og Åsmund Flaten står for musikken til årets aksjon.

Den innholdsrike materiellpakken formidler en realistisk historie som gir læring og kunnskap om en annen kultur, likheter og ulikheter.

Dette får alle som deltar:

 • Apekatten Monki – verdens beste venn
 • DVD med filmer om Nanah og familien hennes, musikkvideo og Klaus og Nanah
 • CD med ny barnemusikk av Klaus Sonstad
 • Fem store bildeplakater med tilhørende oppgaver som inspirerer til samtaler og er fine bilder på veggen. En av plakatene er en aktivitetsplakat om barns rettigheter.
 • Fem fortellerark til høytlesning eller lesetrening for de eldste barna.
 • Veiledningshefte for de ansatte med bilder, bakgrunnsstoff, forslag til aktiviteter, oppskrifter og tips til gjennomføring.
 • Festivalhefte med kreative ideer til gjennomføring av innsamlingsaktiviteter på FORUT-festivalen.
 • Plakat for FORUT-festivalen med plass til å fylle inn tid og sted for eget arrangement.
 • Informasjonsbrosjyre om FORUT og Barneaksjonen til barnas foresatte.
 • Jakkemerke til alle barn som deltar
 • Tilleggsmateriell på fortut.no/barn med aktiviteter, fargeleggingsark, lydbøker, dans, 360-gradersfilm fra Kareneh, oppskrifter m.m.

Innsamling og FORUT-festival

I Sierra Leone blir Monki, Barneaksjonens maskot, kjent med løven Orbai.

Solidaritet er best når den fører til handling. Materiellet i Barneaksjonen er gratis, men alle deltagere er forpliktet til å gjennomføre en innsamling til inntekt for FORUTs bistandsarbeid. Vi har kalt dette «FORUT-festival». Dere bestemmer selv om dere vil gjennomføre en enkel innsamlingsaksjon eller om dere vil legge mer arbeid i arrangementet. Festivalheftet gir mange kreative idéer til forberedelser og gjennomføring av FORUT-festivalen.

Barneaksjonens produktpakke

Dersom dere ønsker produkter fra FORUT i gjennomføringen av FORUT-festivalen tilbyr vi en ferdig produktpakke med innhold som enten loddes ut eller selges. Pakken inneholder 13 unike produkter til en salgsutstilling eller utlodning. Dersom dere selger varene anbefaler vi å stille ut de tilsendte produktene og ta opp bestilling enten i forkant og/eller under FORUT-festivalen. Send felles etterbestilling til FORUT og motta varene samlet etter et par dager. På den måten får alle barna varene sine samtidig og det oppleves rettferdig.

Påmelding

Vi i FORUT håper dere vil være med på å lære om og gjøre noe for andre barn!

Har du mottatt brukernavn og passord fra oss kan du logge på via knappen under. Det er også mulig å melde seg på ved å sende e-post til barn@forut.no eller ved å ringe tlf 61 18 74 25.