LOCKDOWN – Du kan hjelpe!

Full nedstenging i Nepal og India har ført til mer vold og overgrep, matmangel og tap av skolegang for mange barn. Vil du hjelpe?


Bidraget ditt betyr mye

India har særlig store utfordringer knyttet til covid-19. Da alt stengte mistet mange millioner mennesker livsgrunnlaget. Så langt er over seks millioner indere smittet av viruset og nærmere 100.000 er døde. De mest sårbare overlever normalt på inntekt av tilfeldig dagarbeid, noe som tok brått slutt i midten av mars. Behovet for å sikre familiene næringsrik mat ble akutt, og FORUT har blant annet bidratt til å sikre nødvendig matforsyning for mange.

Child Helpline hjelper hundrevis hver dag

FORUTs partner i Nepal, CWIN, driver den nasjonale krisetelefonen for barn og unge. Den har opplevd en drastisk økning i henvendelser siden Nepal ble nedstengt i midten av mars. Hundrevis av bekymrede barn ringer hver eneste dag og trenger informasjon om viruset og hvordan de skal beskytte seg.

Covid-19 rammer barn og unge i Nepal ekstra hardt. Det er umulig for dem å overholde smittevernregler som sosial distanse, holde seg inne, vaske hender med såpe eller å bruke håndsprit. For mange er også hver dag en kamp i jakten på mat for ikke å sulte ihjel.

Med nedstengte skoler og arbeidsplasser, har mange ingen andre steder å dra for å få en pause fra familielivet. Dette rammer spesielt kvinner og barn som lever i voldelige forhold hjemme.

Heldigvis klarer en del barn og unge å ringe krisetelefonen, og mange blir reddet ut av voldelige hjem!

Vil du støtte dette viktige arbeidet?


– Vi må løfte blikket

Gjøvik kommune har inngått en samarbeidsavtale med FORUT – Innlandets bistandsorganisasjon.

– Det handler om at vi alle må løfte blikket noen ganger og se utover vår egen hverdag, sier ordfører Torvild Sveen om avtalen med FORUT.

Han oppfordrer både gjøvikensere og andre til å støtte FORUTs viktige arbeid mot fattigdom og for en rettferdig verden ved å bli FORUT-fadder.

FORUTs generalsekretær Ida Oleanna Hagen, ordfører Torvild Sveen og rådmann Magnus Mathisen signerer samarbeidsavtalen mellom FORUT og Gjøvik kommune.

Bli fadder – få gratis showbillett!

Alle som blir FORUT-fadder i tidsrommet 1. oktober til 31. desember 2020 får en valgfri billett til et av disse showene: Urbane Totninger på Kapp 4. juli 2021 eller Dora Thorhallsdottirs forestilling «Overganger» på Gjøvik kultursenter 24. september 2021.


Flere relevante nyheter:

Covid-19 i India: Kampen for overlevelse
Korona-status i Nepal: Høytidsfeiring i koronaens tid
Sult og fattigdom vil skade flere enn korona i Sri Lanka
Utvider psykisk helsetilbud for barn i Nepal
40 % flere barn ringer krisetelefon i Nepal