Ny utgave av FORUT Skoleløpet

Det nye undervisningsopplegget fra FORUT Skoleløpet for skoleåret 2024/25, «Trygg på do», ble lansert under Arendalsuka Ung.

Mange elever og lærere hadde møtt opp på arrangementet «Dritbra skole: Hvorfor er trygge doer viktig for læring?».

Og det er nettopp trygge doer og utvikling som er temaet i FORUT Skoleløpet dette skoleåret. Elevene blir kjent med Amie (11) fra Sierra Leone. Hun og medelevene har ikke do eller brønn på skolen. I Sierra Leone mangler over halvparten av befolkningen tilgang til grunnleggende sanitære forhold.

Les mer om aksjonen og meld på din skole nå.

Tverrfaglig pedagogisk opplegg

Det var pedagogisk kampanjeprodusent Kirsten Bjerkestrand Tschudi og internasjonal programkoordinator Ane Tosterud Holte fra FORUT som sto på Torvscena i Arendal, og elevene var aktivt med.

Under kan du se både videoopptak fra arrangementet i Arendal og undervisningsfilmen om Amie fra Skoleløpet.

Skoleløpet er et tverrfaglig pedagogisk opplegg som kombinerer teoretisk kunnskap og fysisk aktivitet. Det er lett å ta i bruk og kan gjennomføres i løpet av en skoledag når som helst i løpet av skoleåret.

Solidaritetsløp med læring

Undervisningsopplegget er tilpasset flere av målene i læreplanene for grunnskolen og egner seg godt til det tverrfaglige temaet bærekraftig utvikling. Elevene bidrar gjennom et solidaritetsløp som kan arrangeres klassevis eller som en felles aktivitet for hele skolen.

Elevene får et fysisk elevhefte med sponsorkort og tekster om årets tema. Oppgaver, film, dans og andre ressurser ligger her på nettsidene våre.

Materiellet sendes skolen gratis ved påmelding, men skolen forplikter seg til å gjennomføre en innsamlingsaksjon hvor inntektene går til FORUTs arbeid for å gjøre verden tryggere for barn. Blant annet bygger FORUT toaletter og en brønn på skolen til Amie i Sierra Leone.

Les mer om aksjonen og meld på din skole nå.

Siste nyheter