FORUT-festivalen

Her er ideer og tips til hvordan dere kan få til deres egen festival, stor eller liten.

Bestem en dag for deres egen FORUT-festival!
Heng opp plakaten som følger med i materiellpakken og bruk den gjerne som et mindre format til å invitere foreldre, søsken og andre på besøk. Barnehagen/skolen kan få sitt eget Vipps-nummer og gjennomføre kontaktløs aksjon. Ønsker dere å bruke kontanter må det formidles i invitasjon at gjestene må ta med litt småpenger til betaling av ulike aktiviteter, eller kanskje en samlet inngangsbillett  som dekker alt? Vær tydelig på at alle inntektene går til barneaksjonens arbeid på Sri Lanka og andre land. Filer for utskrift ligger på en egen ressursside.

Lag “aktivitetsstasjoner” med ulike leker for barn og voksne.
Forslag til aktiviteter kan være heste-/ponniridning, ansiktsmaling, bowlingspill, ringspill, tauklatring, kaste svamp på en av de ansatte i barnehagen, mal sitt eget kunstverk, løype med mandarin på skje etc. Bare fantasien setter grenser! Kanskje de voksne kan betale en “billett” til å komme inn på festivalen eller for å se en forestilling der barna danser “Månefestdansen”? Barna kan gjerne få en liten premie for aktiviteter de er med på (Reflekser, kulepenner, ballonger eller nok annet fra arbeidsplassen til noen foreldre?).

Lag en konsert med sang og musikk fra FORUT Barneaksjonen.
På CD’n finner dere musikk som barna kan synge til. Det er også fint om dere spiller på egne instrumenter, noter med besifring ligger her.  En annen mulighet er å arrangere en kinoforestilling med noen av årets filmer. Barna kan gjerne selge billetter til konserten/kino til inntekt for barneaksjonen?

Server saft, kaffe og litt mat fra en egen salgsbod.
Lag gjerne mat med utgangspunkt i oppskriftene fra Sri Lanka.

Selg FORUT-varer eller ha en basar.
Alle deltakere i barneaksjonen kan bestille salgspakker og basarpakker med Monki og andre produkter. Alt overskudd av dette salget går til FORUTs innsats for barn på Sri Lanka og i andre samarbeidsland. Alle usolgte varer kan returneres til FORUT.

Vipps eller kontanter
FORUT har opprettet en mulighet for at penger kan betales inn til oss ved bruk av Vipps. Ta kontakt, så vil dere få et eget Vipps-nummer som dere kan bruke under aksjonen.

Ønsker dere muligheten for å bruke kontanter? Ved overføring av penger til FORUT er det best om barnehagen/skolen først setter pengene inn på sin egen konto. Derfra kan så pengene overføres til FORUT på kontonr: 7874 06 61247. Husk at overføringen må merkes med navnet på barnehagen/skolen.

Vi håper dere får en hyggelig FORUT-festival, enten den er stor eller liten!