Barneaksjonens tips til innsamlingsaktiviteter

Alle som deltar i Barneaksjonen har innsamling til FORUTs arbeid for barn og unge. Vi vet at det kan være fint med ideer til hva man kan gjøre for å samle inn penger. Her deler vi litt inspirasjon.

Take away-mat ved levering og henting av barna

For mange er det travelt å lage middag mellom jobb og fritidsaktiviteter. Da er det deilig å plukke opp middagen ved henting i barnehagen. Lag store porsjoner rice and curry og selg porsjoner. Informer godt i forkant og oppfordre gjerne til å ta med egen emballasje.

Det er også populært å gi morgentrøtte foresatte en god start på arbeidsdagen ved å selge f.eks. boller eller lapper og kaffe når de leverer barna på morgenen.

Barneløpet er en fartsfylt aktivitet

FORUT Barneløpet er et sponsorløp som kan gjennomføres som et frittstående arrangement i løpet av året. Det kan gjennomføres som et fellesarrangement for hele barnehagen, avdelingsvis eller individuelt sammen med den enkeltes foreldre/foresatte innenfor et visst tidsrom.

Selg barnas kunstverk av hellige kuer

Hellige kuer er et vanlig syn i Indias gater og et tema for flere av formingsoppgavene i årets aksjon. Med utgangspunkt i fingermaling eller kaffefilter og en pappramme kan man lage de fineste kunstverk som kan selges til barnas foresatte.

Utearrangement med natursti og naturbingo

Dere finner komplett opplegg for natursti på våre nettsider. Det består av 15 oppgaveark, start-/svarkort til deltagerne og fasit på oppgavene. Foreldrene kan kjøpe startkort. Merk opp ei løype i nærmiljøet og sett ut postene. Ved start kan det stå klar eggekartonger for naturbingo og ved mål leveres ferdige konglekuer.

La gjerne postene stå ute i for eksempel to uker, så foreldrene har mulighet til å gå sammen med sitt/sine barn når det passer dem. De siste som gjennomfører løypa plukker med seg postene.

Salg av symbolske varer

I materiellpakka har vi lagt ved 20 kort som representerer fire forskjellige symbolske varer. Kortene er fint dekorerte og representerer en vare som illustrerer ulike sider ved FORUTs bistandsarbeid. Kortene kan henges på kjøleskapet. Folk kan kjøpe en symbolsk symaskin, en skoleuniform, et mangotre eller en pose frø.

Kinoforestilling

Dokumentarfilmene om Indrani kan vises «på hjemmekino». Kinobilletter kan skrives ut fra våre nettsider og selges til de foresatte. De kan se filmene hjemme ved å bruke nettadressen som står på billetten.

Facebook-innsamling

Mange barnehager/skoler/klasser har egen Facebook-side. Denne kan brukes til å lage en innsamling til FORUT Barneaksjonen. Her finner du en veiledning. Facebook-innsamling kan også være et supplement til annen innsamlingsaktivitet.

FORUT-basar

Dersom dere har bestilt produktpakke fra FORUT, kan denne brukes som premier i en basar. Suppler gjerne med egenproduserte produkter, som dere har laget på forhånd, eller premier som andre har bidratt med. Vi sender også med lodd som kan brukes på basaren om dere ber om det.

Del med #FORUT

Har dere andre gode tips? Vi vil gjerne se hva dere gjør ut av Barneaksjonen. Dere kan dele på Instagram med #FORUT, på Facebook ved å tagge «FORUT – solidaritetsaksjon for utvikling» eller ved å sende oss bilder på e-post til barn@forut.no.

Lykke til med årets aksjon!

Siste nyheter