Inspirerte til verveinnsats

FORUT festaften ble en stor opptur med humor, musikk og alvor. Artistdugnaden markerte starten på en ny vervekampanje der målet er å skaffe midler til bygging og drift av Nepals første barnepsykiatriske klinikk.

Mange FORUT-faddere meldte seg allerede i løpet av showet 31. mars. Billettinntektene fra kvelden, inkludert billettavgiften som Gjøvik kultursenter donerte, sørget for 125.000 kroner til byggingen av den barnepsykiatriske klinikken ved Kanti barnesykehus i Katmandu.

Humorkvartett og storband

Dr Arun sammen med Jonas Rønning og Gustav Nilsen i Nepal. Foto: Erik P. Bergh

Den fullsatte storsalen ved Gjøvik kultursenter fikk med seg blant annet kongebesøk, Håkon Skaug, quiz og stand-up fra komikerne Terje Sporsem, Jonas Rønning, Paul Håvard Østby og Gustav Nilsen. Kveldens husband var Østre Toten Storband. Alle stilte gratis opp for FORUT for å inspirere til verveinnsats.

Gustav Nilsen og Jonas Rønning viste bilder og fortalte fra en studietur til Nepal med FORUT, der de blant annet traff barnepsykiater Dr. Arun Raj Kunwar og besøkte tomta hvor Nepals første barnepsykiatriske klinikk nå bygges.

Se høydepunktene fra kvelden hos Oppland Arbeiderblad.

Inviterte til samarbeid

Fylkesmann for nye Innlandet fylke, Knut Storberget, var tilstede og holdt en appell der han slo fast at FORUT er en viktig aktør som Innlandets bistandsorganisasjon. Han inviterte til et fruktbart samarbeid i mange år framover.

– Vi er stolte av mye i Innlandet. Den lengste elva, den største innsjøen, det høyeste fjellet. Men vi har også den råeste bistandsorganisasjonen, sa Storberget fra scenen til jubel fra publikum.

Markerte sjefsbytte

Gro Iris Tallerud fra Gjøvik vant studietur til Nepal under FORUT festaften etter å ha registert seg som FORUT-fadder samme kveld.

FORUTs generalsekretær, Morten Lønstad, går i slutten av april av med pensjon. Under FORUT festaften ble han takket av nestleder i styret, Kari Hagen, for den enorme innsatsen han har lagt ned for FORUT gjennom 14 år som sjef. Samtidig ble FORUTs nye generalsekretær, Ida Oleanna Hagen, trukket fram. Hun starter i jobben i mai.

FORUT-faddere skaper forandring

FORUT festaften er en god anledning til å bli kjent med FORUTs arbeid i Asia og Afrika. Målet er å inspirere folk til å bidra, for eksempel som FORUT-fadder med et månedlig støttebeløp eller ved å verve andre faddere.

Den som verver 15 faddere utløser en studietur med FORUT for å se prosjektene til FORUT med egne øyne. Det vanker også en flott FORUT-fadder-ryggsekk til den som verver 5. Noen ververe benytter turen eller sekken selv, mens andre trekker det blant sine nyvervede faddere. Du kan lese mer om verving i vår vervesentral.

Håkon Skaug (t.h.) og fetter Petter trimmet lattermusklene til publikum.

Siste nyheter