Selda Ekiz

Foto: Mikael Tjemsland

Programleder og fysiker Selda Ekiz har et sterkt engasjement for en mer rettferdig verden. Derfor er hun FORUT-ambassadør.

– Barn skal vokse opp med trygghet og like muligheter for utvikling. Dessverre er ikke det tilfellet for alle. Derfor er jeg glad for å støtte FORUT, som gjør en viktig jobb for barns og kvinners rettigheter, sier Ekiz.

Ekiz har blitt en av Norges mest folkekjære programledere og TV-personligheter, og gjør en viktig jobb som kunnskapsformidler med sin utdanning som fysiker og engasjement for vitenskap.

– Selda er en dyktig formidler, et godt forbilde og har mange felles verdier med FORUT. Vi er veldig stolt av at hun har sagt ja til å være FORUT-ambassadør og håper det kan gjøre at flere får øynene opp for arbeidet vi gjør, sier Ida Oleanna Hagen, generalsekretær i FORUT.

FORUT er en norsk bistandsorganisasjon som i 40 år har arbeidet mot fattigdom og for en rettferdig verden. Organisasjonen kjemper for at barn og kvinner skal få realisert sine rettigheter, og at rusmidler og dårlig psykisk helse ikke skal hindre trygghet og utvikling. FORUTs mål er at folk skal ha reell makt til å endre sine liv.

FORUT driver utviklingssamarbeid med partnere i seks land i Asia og Afrika og informasjonskampanjer for skoler og barnehager i Norge.

Vil du støtte FORUTs arbeid? Da kan du bli FORUT-fadder og bidra med 250 kroner i måneden.