Hvordan er det å være en minoritet i minoriteten? 21. oktober kommer Amal Aden til Internasjonal uke på Gjøvik for å holde foredraget «Hvordan forholde oss til skeive forhold blant innvandrere?».
Amal Aden er en norsk-somalisk forfatter og samfunnsdebattant. I 2011 sto hun offentlig fram som lesbisk. I dette foredraget forteller hun om sin og andre homofile innvandreres kamp for å bli respektert, og om mangfold, likestilling og utenforskap.
Innledning ved Ida Oleanna Hagen, generalsekretær i FORUT.
Tid og sted:
Onsdag 21. oktober kl 18.00
NTNU Gjøvik, auditorium S206
Det er gratis inngang, men av smittevernhensyn må billetter registreres med navn i forkant på Gjøvik Kultursenter.
Foredraget er en del av Internasjonal uke på Gjøvik og arrangeres av Folkeakademiet Innlandet, NTNU Gjøvik og FORUT.
Om foredragsholderen:
Amal Aden er født i Somalia i 1983. I 1996 kom hun til Norge etter å ha vært gatebarn i Somalia i flere år. Starten i Norge ble også tøff – møte med en annen kultur, barnevern og andre offentlige instanser som ikke klarte å hjelpe henne. Hun endte i rusmiljøet på Grønland og levde i perioder på gata i Oslo.
Siden 2011 har Amal vært medlem i Den kulturelle Skolesekkens faglige råd og siden 2013 har hun vært fast spaltist i ukeavisen Dag og Tid, og spaltist i Dagbladet siden oktober 2016. I tillegg til Amnesty-prisen har Amal tidligere blitt tildelt Zola-prisen 2010 for sitt arbeid med norsk innvandrings- og integreringspolitikk.
Hun er forfatteren av bøkene; «Se oss. Bekymringsmelding fra en ung norsksomalisk kvinne» (2008), «ABC i integrering – 111 gode råd om hvordan alle kan bli fullverdige borgere i det norske samfunnet» (2009), «Min drøm om frihet» (2009), «Det skal merkes at de gråter – Om likestilling blant somaliere i Norge» (2011) og «Om håpet glipper, er alt tapt. Homofile flyktninger» (2012) og «Jacayl er kjærlighet på somali» (2015).