Barna rammes hardest – bli FORUT-fadder!

Nedstenging på grunn av koronakrisen har store konsekvenser, og det er barn i fattige land som betaler den høyeste prisen. I Nepal har stengte skoler og familiers tap av inntekt ført til matmangel og sult, mer vold, overgrep og psykiske lidelser for mange barn.​ Vil du hjelpe?

Nyhet: Nå kan du velge om du vil bruke AvtaleGiro eller Vipps!

Niko ble reddet av krisetelefonen Child Help Line

Niko er seks år og bor sammen med bestemor. Faren har store rusproblemer, og da moren giftet seg på nytt, ville ikke stefaren ha noe med Niko å gjøre.

Bestemoren hadde dagarbeid på en byggeplass, men pandemien gjorde at hun mistet jobben. Dermed hadde hun ingen penger til å forsørge seg selv og barnebarnet. Hun hadde heller ikke penger til husleie, og derfor ble de to kastet på gata av huseieren.

En forbipasserende jogger fant de to liggende på gata og ringte krisetelefonen 1098 Child Help Line. Bestemor og Niko fikk hjelp av FORUTs partnerorganisasjon CWIN til både mat og husleie.

– Hjelpen fra CWIN betyr alt for meg og Niko, sier bestemoren.

Vil du bidra og hjelpe barn som Niko?

Bli FORUT-fadder nå og hjelp de som har det tøffest under pandemien!

Dora Thorhallsdottir
Relasjonsterapeut, komiker og FORUT-ambassadør
God psykisk helse er viktig for utvikling

FORUT og CWIN har siden 2015 stått for driften av en liten barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling ved det offentlige barnesykehuset Kanti Children’s Hospital. Dette er det eneste tilbudet av sitt slag i Nepal, men lokalene og ressursene har ikke klart å demme opp for det enorme behovet.

Arbeidspresset har vært ekstra stort under koronapandemien. God psykisk helse er avgjørende for at barn skal ha god utvikling, derfor har FORUT fokus på psykisk helse og har bygget Nepals første barnepsykiatriske klinikk som nå er ferdigstilt og tatt i bruk.

40 år for utvikling

FORUT er Innlandets bistandsorganisasjon med 40 års erfaring. Vi arbeider mot fattigdom og for en rettferdig verden. Vi kjemper for at barn og kvinner skal få realisert sine rettigheter, og at rusmidler og dårlig psykisk helse ikke skal hindre trygghet og utvikling.

FORUT driver langsiktig utviklingsarbeid gjennom 16 partnerorganisasjoner i Asia og Afrika og informasjonskampanjer for skoler og barnehager i Norge.

Som FORUT-fadder støtter du arbeidet vi gjør i alle våre samarbeidsland. Vil du være med på å forandre verden?

Ønsker du å gi bort et fadderskap i gave?

Klikk her for å lese mer om FORUT-fadderskap som gave.

Eller hva med å gi bort et juniorfadderskap?


Les mer om FORUTs reise fram mot jubileumsåret 2021.

Flere relevante nyheter:
Enorm innsats for de mest sårbare i Nepal
Verden kan forandres – når vi samarbeider
Innviet Nepals første barnepsykiatriske klinikk
Malawi i krise: Kjønnsbasert vold og selvmord
Covid-19 i India: Kampen for overlevelse